Mission Bay!

Idag vaknade vi efter en välförtjänt sovmorgon till strålande sol, och bestämde oss för att kolla in den beachen som vi tror är aucklandarnas hemmastrand, Mission bay. Tog bussen dit, la oss på den heta sanden och bara slappnade av. Skönt efter gårdagens långa vandring. Efter ett dopp i det varma vattnet var det dags för lunch, det fick bli på ett spanskt ställe som var riktigt trevligt och hade god mat (potatafritta). Efter denna stärkande lunch kände jag(Lisa) mig redo för att prova på lite windsurfing. Det gick bra även om jag bara hade ett 3,5m segel och ganska lite vind. Härligt att vara på vattnet i the City of Sails.
/Lisa

The lantern festivalLisa och jag var och firade kinesiska nyåret i Albert park, som var upplyst av massvis av papperslanternor.

//Sofia


Glada båtresenärer


Sofia och en lavagrotta


Lisa på lavan:)


Toppenutsikt!


Rangitoto Island

Hejhej!

Iadg har vi tagit färjan till Rangitoto Island utanför Auckland. Ön består av en 600 år gammal (aktiv) vulkan, så naturen var mycket speciell och vacker. Vi promenerade först upp till toppen på vulkanen, här uppifrån var det en jättefin utsikt över Auckland och öarna utanför. Helt klart värt nästan två timmars promenad upp, men lite skoskav fick man:). Visserligen var det någon som tyckte att vi tydligen var mycket komiska uppe på toppen (kan bero på att vi bägge fotade som galningar).
Sedan var det bara att gå ner igen, på vägen passade vi på att kika in i några lavagrottor. Lisa begav sig in (utan ficklampa) på grottforskning och fick orientera sig med hjälp av kameran. Men kom helskinnad förutom några skavsår ut på andra sidan.
Därefter blev det picknick och bad i Stilla havet, eftersom hela ön var gjord av lava hade vi lite svårt att komma i vattnet. Men vi hittade en båtuppdragningsplats och kom mha en hel del akrobatik i det varma turkosa vattnet.
Sedan en (lång) promenad tillbaka till färjan som avslutades med lite joggning tillsammans med ett par tyskar för att hinna med båten:)
Planen för ikväl är att fira kinesiskt nyår i Albert Park och kanske lite clubbing inpå småtimmarna.

//
Sofia och Lisa

Auckland


Long Bay.Förra helgen åkte vi 40 minuter från city och kom till paradiset!

Auckland!


Äntligen internet!

Efter  16 dagars avskärmning från världen når vi nu äntligen ut!:)
Internet var det sista som behövdes fixas, i övrigt har vi kommit ganska bra i ordning här i Auckland (efter trasig ugn, diskmaskin, kyl, tvättmaskin, hiss och nycklar som inte fungerat).
Även om vi haft lite trubbel hemma i vår ljusa centrala lilla lägenhet så har vi det toppen! Arbetet på universitetet har så smått kommit igång litegrann och vi har en jättetrevlig handledare. Det finns också en jättesöt liten sekreterare som hjälper oss med printning scanning, och VIP-kort pa gratisshutteln (vi går före doktoranderna:)).
Staden är helt fantastisk med en blandat kompott av höghus och vildavästern-inspirerade fasader. Den ligger supervackert med vatten åt alla väderstreck, omgiven av fem vulkaner (varav en är aktiv :S) och en underbar natur!
Vädret här är subtropiskt med 25 grader på dagen (och inte mycket lägre på natten) och en del småskurar. Så det blir en hel del sol och bad!:)

//
Sofia och Lisa

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0