Vanlig dag i Auckland.

Dagen börjar med en promenad genom centrala Auckland till mini-bussen, som tar oss ut till Tamaki Campus. Det första vi lärde oss första dagen när vi anlände till campus var ”here we work flexible hours”.  Proffessorerna går runt i hawai-skjortor, släntrar in vid halv tio på morgonen och går vid tre-tiden - vilket passar oss utmärkt:)

 Alla på vår sektion är jättetrevliga och hjälpsamma, än så länge spenderar vi dagarna mest med att läsa artiklar. Lisa och jag brukar hålla ut till fyra, därefter bär det av tillbaka till city.  På vägen hem passerar vi Aucklands shoppingkvarter, var det finns nästan farligt mycket fint på sommar-rean (svider i plånboken)!

Efter att ha fått i oss lite middag på balkongen, blir det antingen en springtur i Auckland Domains eller lite skönt häng i en park i närheten.

Sämre kan man absoult ha det:)

// Sofia


Kommentarer
Postat av: Bullen

Hej fina! Åh det låter som om ni har det riktigt härligt!! Blir det mycket sol o bad eller har det blivit för mycket höst för det? Så kul att läsa om allt ni gör, nån strand ni skrev om minns jag att vi också var på för hundra år sen och jag blev så glad för jag kom ihåg den!

Här har vi det också bra, ganska tajt med fyra pers i samma rum men vi har ju i alla fall hyfsat samma arbetstider. Strandlivet är underbart men vädret är faktiskt lite oberäkneligt, ena dan sol o 30 grader, nästa mulet o kallt. Som inbundna, planerande svenskar gör vi vad vi kan för att upprätthålla ett socialt liv här nere, ikväll kommer det greker från vårt labb på grillning o sen hoppas vi på massa sol i helgen, Bondi beach är riktigt trevlig! Måste gå o labba lite, ha de göttans kära du o krama Lisa!

Kramkram

2010-03-04 @ 23:37:54
Postat av: Ingrid

Ah vad underbart ni verkar ha det! Bada med delfiner har varit min storsta drom for ages!Ska foroka ordna en san upplevelse har med, blev riktigt inspirerad av era bilder!

Sjukt kul att ni blev utslangda efter 3 glas vin, brukar ju inte vara standard i Linkan att ni ar besvarliga pa krogen men man vet ju hur skandinavier blir nar de kommer utomlands:)Fortsatt och njut riktigt, blir sugen pa att halsa pa er, vi ar ju trots allt pa samma sida av jorden!Kramar/ Ingo

2010-03-18 @ 01:45:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0