Paradissträndernas Coromandel!

Hej igen, vi har nu återkommit från de glittrande sandsträndernas halvö till verkligheten med storstadsliv och plugg (även om det inte är alltför mycket av den varan).
Helgen spenderades alltså på Coromandel Peninsula som är en halvö 2 timmars bilfärd väster om Auckland. Ett äldre par på jobbet bjöd ner oss till deras Badge, belägen 2 m från vattenbrynet.  Där emellan fanns en underbar sandstrand. Våra kollegor är ett fantasktiskt trevligt par som gärna bjuder på sig själva och älskar orientering (och därmed också Sverige tydligen).
Helgen bjöd på morgonpromenader längs med stranden, följt av morgondopp i stilla havet och efter det lyxig frukost med havsutsikt. Vädret var generellt bra, förutom en rejäl dusch på en av våra vandringar. Vi inspekterade jättelika Kauri-träd, spanade in Cathedral Cove, värmde fötterna i värma källor på stranden på dagen och värmde kroppen i varma källor under stjärnhimlen. En av kvällarna blev det lyxig middag på restaurang, utsökt både pumpasoppa, lokal fångad fisk och skaldjur. Den andra kvällen spenderades i beachhouset med gott vin och mat samt pusselläggning. För övrigt åkte vi tåg på hemmasnickrad räls( gjord av secondhand material) upp till en fantastisk utsikt. Rälsen var gjord av en entusiastisk krukmakare, inte för turister utan bara för eget nöje (brist på pengar gjorde dock att han blev tvungen att öppna för allmänheten). Vi besökte diverse fina stränder och såg ett antal vackra vyer förstås, vi är ju på NZ.
Utsikt från vardagsrummet.
Cathedral Cove
Regnskydd
Fin stand
Paradiset på jorden
Spegelsand
Skymningsljus
Sofia med varma fötter på hot water beach.
Gryningsljus
Med solen i ögonen...

Kommentarer
Postat av: Sara R

ÅH SÅ VACKERT!!

2010-05-17 @ 18:50:39
Postat av: Ulrika

Så underbart! Förstår att ni njuter! Kramar

2010-05-18 @ 09:51:00
Postat av: Ingrid

Ni ser ut att ha det osannolikt fantastiskt som vanligt! Blir ju riktigt sugen på att dra österut och besöka er på NZ!

Fortsätt njut riktigt mycket tjejer!Pusspuss

2010-05-19 @ 04:50:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0