Christchurch

Efter 6 dagar i Queenstown tog vi en buss mot Christchurch. Hela resan tog ca 9 timmar men landskapet ändrades hela tiden och vår kunnige busschaufför berättade då och då intressanta saker om landet, så det kändes inte så farligt långt. Vi passerade höglandet (där regnar det tydligen så lite att det klassas som öken) flera sjöar och glaciärklädda berg. Väl framme i Christchurch letade vi snabbt upp vårt hostel vi bokat i förväg och käkade lite innan vi gick ut en sväng. Vi hamnade på en trevlig bar tog varsin Irish coffe, välbehövligt på den kalla södra ön (jämfört med den sköna värmen i Auckland). När vi druckit upp mötte vi Erik, vår vän hemifrån Linköping. Vi slog oss ihop med honom och hans 2 franska vänner och tog en drink på en annan bar. Det var väldigt roligt att träffa honom och hans kompisar var riktigt festliga trots lite bristande språkkunskaper :).
Följande dag gjorde vi stan. Började med en shoppingrunda (Uggs och jeans inhandlades), sedan ett besök i stadens katedral(maffig) följt av kaffe med Erik som sen guidade oss till den botaniska trädgården. Där kunde vi se alla möjliga engelska växter (inget native träd så långt ögat kunde nå). Det fanns en rosenträdgård, en djungel med ett bananträd och en kaktuspark. Mycket fint alltihop. :)
Efter lunch i parken tog vi bussen till en nära strand. Vi promenerade lite på piren och spanade in surfarna som kämpade mot vågorna, själva var vi ganska nöjda med att hålla oss på landbacken och ta en glass och kaffe.
Trötta efter en intensiv dag lagade vi lite mat på hostelet och stupade i säng helt utmattade.
Ökenbild tagen från bussenBeach utanför Christchurch
Sofia och Erik i rosenallén

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0