Queenstown

Hej igen! Nu är vi tillbaka i Auckland och det kändes faktiskt lite som att komma hem. Vi har haft en underbar trip till Nya Zeelands södra ö och på vägen tillbaka hann vi med en visit i Wellington.
Queenstown kom vi till på påskdagen, det visade sig vara en liten stad i södra alperna, full av turister. Vi hittade snabbt till vårt första boende, Reavers lodge, som var måttligt fräscht men hade väldigt fin utsikt! Första dagen gick vi runt i stan och efter en picknick på stranden provade vi gondolan (linbanan) upp på en bergstopp med utsikt över staden och sjön Wakatipu. För att inte verka för vuxna prövade vi luging, en sorts lådbilar som man raceade nerför berget med. Även om vi höjde medelåldern på banan något var det riktigt skoj! Vem som vann avslöjas dock inte... Dagen avslutades med en av de bättre pizzorna vi någonsin ätit (alltså top notch) och skönt barhäng.
Dagen därpå tog vi bussen till Arrowtown som är en "stad" (läs by) som växte upp under guldruschen. Här utövade vi lite tramping, som bjöd på vackra vyer och kalla fötter. Att vada igenom en glaciärflod är ingen barnlek. :) Efter några timmar hittade vi en perfekt picknick plats på en liten äng och intog där vår matsäck. Vi hann också dåsa till lite i solen och bli något rosa innan vi gick tillbaka igen. Själva staden var lite för exploaterad för vår smak men vi hittade mysigt kafé med gott fika.
Tredje dagen blev den en busstur till Milford sound (en fjord) i fiordlands nationalpark. Vi hade osannolikt tur med vädret eftersom vi fick strålande sol på värdens näst regnigaste plats. Bara bussturen var slående vacker kantad av höga berg täckta av regnskog, glaciärer och vattenfall. På bussen träffade vi ett par trevliga finnar som vi hängde med under dagen. Väl framme hoppade vi på en båt som tog oss runt i fjorden och ut till tasmanska havet. Vi hade också tur med vindarna eftersom vi denna dag hade lugna vatten att fara på, vanligtvis kan det tydligen bli väldig sjö och blåst längs denna kustremsa då tasmanska havet möter stilla oceanen. Även båturen var så vacker att den tog andan ur oss :).
Följande 3 dagar deltog vi i NIWAs UV konferens. En del av föreläsningarna var lite väl avancerade för oss, speciellt de mer detaljerade om cellväggar i mossor. Men merparten handlade om sådant vi kunde relatera till och var väldigt intressanta. Vi bidrog själva med en mycket fin poster. Vi gjorde vårt bästa för att socialisera med de ledande professorerna inom området, och lyckades bra- inte så mycket snack om forskning utan mer om turistmål, Abba och stjärntecken. Vi blev bjudna på konferensmiddag, restaurangmiddag och 2 frukostar - toppen!  Vattenfall i Milford soundMilford sound- ser ni båten?Utsikt från picknickplatsUtsikt över Queenstown

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0