Rangitoto Island

Hejhej!

Iadg har vi tagit färjan till Rangitoto Island utanför Auckland. Ön består av en 600 år gammal (aktiv) vulkan, så naturen var mycket speciell och vacker. Vi promenerade först upp till toppen på vulkanen, här uppifrån var det en jättefin utsikt över Auckland och öarna utanför. Helt klart värt nästan två timmars promenad upp, men lite skoskav fick man:). Visserligen var det någon som tyckte att vi tydligen var mycket komiska uppe på toppen (kan bero på att vi bägge fotade som galningar).
Sedan var det bara att gå ner igen, på vägen passade vi på att kika in i några lavagrottor. Lisa begav sig in (utan ficklampa) på grottforskning och fick orientera sig med hjälp av kameran. Men kom helskinnad förutom några skavsår ut på andra sidan.
Därefter blev det picknick och bad i Stilla havet, eftersom hela ön var gjord av lava hade vi lite svårt att komma i vattnet. Men vi hittade en båtuppdragningsplats och kom mha en hel del akrobatik i det varma turkosa vattnet.
Sedan en (lång) promenad tillbaka till färjan som avslutades med lite joggning tillsammans med ett par tyskar för att hinna med båten:)
Planen för ikväl är att fira kinesiskt nyår i Albert Park och kanske lite clubbing inpå småtimmarna.

//
Sofia och Lisa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0