att fånga den perfekta vågen…

Har nu kommit till Noosa, sista chansen att lära sig hur man tar en våg på bästa sätt. Norrut finns inte vågor nog för att surfa, men här ska alltså vara ett av de bästa ställena i världen för nybörjare (snälla vågor). Första lektionen var superkul! Jag lärde mig ganska snabbt att stående hitta balansen på brädan (stora brädor och tidigare lite snowboard/vindsurfnings erfarenhet kanske hjälpte) så när jag fick hjälp att tajma vågen och lite skjuts av surfinstruktören gick det fint (oftast) J. Men att själv välja rätt våg, att paddla nog snabbt och att tajma precis rätt ögonblick (som varierar beroende på vågens egenskaper) att resa sig var helt klart svårare! Irriterande svårt… men jag har nu efter 3 surfdagar i alla fall något sånär förstått hur man ska göra. Det är i alla fall riktigt kul och rekommenderas! Att få känslan ”wow-jag surfar!” går snabbare än jag förväntade mig J

I övrigt är Noosa en väldigt mysig liten semester ort, helt plötsligt har jag kommver Nit till högsommaren. Här finns en riktigt shysst strand, massa restauranger, glasskiosker och förstås surf-shoppar. Det finns också ett naturreservat där man har chans att se vilda koalor. Jag tog en promenad där, såg ingen koala, men när jag kom tillbaka till hostelet sa min rumspolare att det precis hade kommit förbi en vild koala alldeles nära hostelet! Typiskt! Men hur som helst var vistelsen i Noosa ganska så nice!


Kommentarer
Postat av: maja ullsten

hej lisa (& sofia)om ni har tid & möjlighet så stanna till i mooloolaba som ligger mellan brisbane & noosa. där spenderade jag två månader & hade det kanonbra. inte nåt stort ställe men på hostelet bor många som stannar längre tid, vissa har varit där i över ett år osv. älskar hostelet, mooloolaba backpackers. gratis frukost (toast, kaffe, te) & bbq på lördagar samt massa andra aktiviteter varje dag. & underbart folk, eller i alla fall när jag var där. annars så lycka till med er resa! kram maja (sandö)

2010-07-08 @ 22:57:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0