Over and out from New Zealand!

Sista inlägget… det känns lite vemodigt att vår resa i Nya Zeeland faktiskt är slut nu.

Känns som om det var nyss vi stod på Arlanda och tänkte att nu börjar äventyret. De sista dagarna här har spenderats i Hanmer springs, där badade vi i varma källor och cyklade terrängcyklar. Cyklandet var superkul och spännande och bjöd på gratis lerbad för oss båda.

Lisa testar granserna pa sadeln.

I Hanmer springs testade vi också nattlivet, vilket var en upplevelse utöver det vanliga med god Irish coffé och ett väldigt tjat om Queenstown.

Därefter bar det av mot Kaikoura, ösregnet var inte så inspirerande så därför blev det långlunch på mysigt café. Självklart fanns skaldjur på menyn i denna lilla kust- ”stad”. Vi tog in på ett mysigt hostel med havsutsikt innan vi kollade in pälssälarna på Kaikoura peninsula. De fanns i hundratals längs kusten och vissa var nyfikna nog för att komma upp på bilparkeringen för att hälsa på oss. På peninsulan vandrade vi längs stranden och när tidvattnet kom blev vi tvungna att raskt evakuera uppför en brant. Eftersom det har regnat en hel del var branten rätt lerig så man fick klamra sig fast med både näbbar och klor för att inte glida ner. Men som tur var kom vi helskinnade upp och vilade upp oss på kvällen med en mysig korvmiddag.

 

Tjejen som pratar med salar.

Salkoloni

 

Dagen därpå visade sig solen och vi tog en båttur för att titta på valar. Vi såg 4 kaskelotter på nära håll, flera sjöfåglar (inkl albatrosser) och skymtade en Hectorsdelfin. En fantastisk upplevelse!

Massiv!

Sista anhalten än Christchurch, här har vi vilat benen med en 3h promenad längs den historiska Bridal track. Detta inkluderade 180 härliga minuter i brant uppförs- eller nerförslutning. Ikväll väntar en hejdundrande avskedsmiddag innan vi skiljs åt imorgon.

 

Christchurch

 

Det var allt fran oss och fran var harliga resa runt Nya Zeeland!


Kommentarer
Postat av: Sara R

Åh vad kul det har varit att följa med på er resa tjejer, ni verkar ha haft det toppen! VIll höra allt och se alla bilder när vi ses igen, det ska bli kul!Ha en fortsatt bra resa Lisa och ta hand om dig! Mysigt att träffa alla där hemma snart Sofia!Kramar från San Francisco!

2010-06-17 @ 08:59:52
Postat av: Ulrika

Håller med Sara, ni har verkligen varit flitiga med bloggandet och det har varit superkul att läsa om allt ni gjort! Ska bli nice att ses igen i höst, men först - SOMMARLOV!!!!

Lots of love/Ulrika

2010-06-23 @ 05:20:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0