Helgen!

Helgen smygstartades på fredagen, då en snäll kvinna som vi lärt känna på "VIP-shutteln" visade oss runt i Glenn Innes (lokala centret där vårt kampus ligger). Hon tog oss runt på de små pittoreska affärerna, bla bageri, fiskaffär och en stor supermarket där vi i fortsättningen kommer göra våra matinköp. Just den här gågnen blev vi nekade att köpa en flaska vin, då vi inte hade passet med oss (leg gäller inte här) - attans!
Fredagkvällen spenderades på Father Ted, en irländsk pub med livemusik, som nu efter två besök blivit vårt stammis-ställe:)
På lördag eftermiddag kom snälle handledar och hämtade oss, vi åkte till hans hus på västkusten och mötte där upp med hans supertrevliga fru. De har ett hus mitt i regnskogen på en klippavsats och utsikten över Auckland är spektakulär från deras balkong. Dee tog oss till Karekare (stranden där filmen The Piano är inspelad) som var enastående vacker! Stranden var omgiven av höga klippor täckta av regnskog, sanden var kolsvart och havet rullade in i riktiga surfarvågor. Vår snälle handledare försökte glad i hågen lära oss hur man använde en "body-board" som enligt hans fru var jättel'ätt att handskas med. Vi klarade dock denna sport mindre bra, men åkte iaf några meter på de enligt oss enorma vågorna. Det hela slutade med en liter saltvatten i magen, några små nakenchocker och skrubbsår. Men roligt var det! Dagen avslutades med en trevlig middag hemma hos handledaren tillsammans med hela hans familj. Efterrätten var pavlova som tydligen är en Nya Zeeländdk specialite, supergod!
På söndagen tog vi en båttripp till Devonport, som är fastlandet på andra sidan sundet. Där strosade vi kring i de mysiga kvarteren, gick upp på Mount Victoria och shoppade lite smycken. Vi försökte få tag på en ordentlig latte, men som överallt annars smakar de mest bara (get-) mjölk. Men det vägdes med råge upp av en utsökt kycklingsallad. Därefter blev det lite lyssnadne på jazzmusik i parken Auckland Domains ett par kvarter hemifrån.
En mycket bra helg!

//

Lisa och Sofia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0