Sista helgen i Auckland

Sista handen lades på våra rapporter på fredagen, jippiiee!! Detta behövde firas, så vi mötte upp gänget på vanliga sushistället efter en snabb fördrink hos Nora. Riktig goda sushi-roals i schyst atmosfär:) På vägen till the waterfront blev det vätskestopp på en bar med golvlampor stående i taket, fejk-uppstoppade djur på väggen och bokhyllepelare. Där fick vi även sällskap av Baptiste, en trevlig fransos.

Sedan tog vi oss vidare för att lyssna på lite live-musik (med en mcyket söt sångare:)) och slå klackarna i taket.


Coverbfika gr 2.and när det är som allra bäst!

På lördagen hade vi en lugn och skön vilodag med en springtur utmed havet och fika gr 2 i det strålande solskenet. Bara en liten regskur överraskade:) På kvällen blev det IMAX-bio med Prince of Persia, rekommenderas starkt för alla som vill ha en stordos matcho-action blandat med maffia spcialeffekter (typ pirates-filmerna). De med mer intellektuell filmsmak bör välja ett annat alternativ, men vi var nöjda!

Statsshäng:)

På söndagen bestämde vi oss för komma i kontakt med barnet i oss, återigen. Vi tog oss till Auckland Zoo tillsammans med Nora och alla barnfamiljer i stan. Vi spanade in en mängd djur och fick äntligen se en riktig Kiwi-fågel (dock i något mörk belysning).

Här ser ni klart och tydligt en kiwi (till vänster).

Vi såg också diverse andra djur som tigrar, lejon, uttrar (som lisa tyckte mycket om) och många fåglar. Efter att ha strosat runt ett tag på zoot tog vi bussen tillbaka till city för andra besök på den omtalade sushi-restaurangen. Denna gång blev det dock takeaway, maten intogs istället i solen vid hamnen. På detta blev det glass, mm!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0